Apelsininis Keksas su Medumi/ Orange Honey Pound Cake

Pagal/ Source EvilShenanigans

Nors skaniausias derinys -  apelsinai + šokoladas, bet apelsinai + medus ne ką ne prasčiau. Minkštas, tirpstantis burnoje keksas, štai ko kartais reikia, kad saulėta diena taptų dar malonesne.




Produktai:

1 stiklinė (225 gr) sviesto, kambario temperatūros
115 gr. kreminio sūrio, kambario temperatūros
0,3 stiklinės medaus
2 v.š. kokosų aliejaus
1 v/š. tarkuotos apelsino žievelės
2 stiklinės cukraus
2 a.š. vanilės ekstrakto
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
0,5 stiklinės grietinės
0,3 stiklinės apelsinų sulčių
3,5 stiklinės miltų
1 a.š. druskos
1 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. kepimo miltelių

Glaistui:
1 stiklinė cukraus pudros
2 v.š. sviesto, tirpinto
1 a.š. vanilės ekstrakto
2-3 v.š. apelsinų sulčių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, ištepti riebalais kekso formą.

Į dubenį sudėti sviestą, kreminį sūrį, medų, kokosų aliejų ir apelsino žievelę. Išplakti viską elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Sudėti cukrų ir plakti iki šviesios ir purios masės. Galiausia sudėti vanilę ir išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, išplakant po kiekvieno.

Nedideliame dubenyje sumaišyti apelsinų sultis ir grietinę. Vidutiniame dubenyje sumaišyti miltus, druską, kepimo sodą ir miltelius. Dalimis pakaitom sudėti miltų mišinį ir grietinės mišinį. Išmaišyti kol viskas susimaišys, bet nepermaišyti.

Supilti tešlą į formą ir kepti apie 60-70 minučių. Leisti 10 minučių atvėsti formoje tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant metalinių grotelių.

Glaistui, vidutiniame dubenyje sumaišyti cukraus pudrą, sviestą, vanilę ir 2 v.š. apelsinų sulčių. Jei masė pertiršta įpilti šiek tiek apelsinų sulčių. Ant atvėsusio pyrago užpilti glaistą ir leisti sustingti (apie 1 val)


Though the most delicious combination - orange + chocolate, I think honey + orange is as good combination. The soft, melting in the mouth pound cake is something that can make a nice sunny day even more enjoyable.


Products:

1 cup (225 gr) butter, at room temperature
115 gr cream cheese, at room temperature
0,3 cup honey
2 tbsp coconut oil
1 tbsp grated orange zest
2 cups sugar
2 tsp vanilla extract
4 eggs, at room temperature
0,5 cup sour cream
0,3 cup orange juice
3,5 cups flour
1 tsp salt
1 tsp baking soda
0,5 tsp baking powder

For the Glaze:
1 cup powdered sugar
2 tbsp butter, melted
1 tsp vanilla extract
2-3 tbsp orange juice

Method:

Preheat the oven to 180C, grease the bundt cake form.

Place butter, cream cheese, honey, coconut oil and orange peel in a bowl. Beat everything with an electric mixer until smooth. Add sugar and beat until light and fluffy. Finally add vanilla and mix. One by one beat in the eggs beating well after each addition.

In a small bowl, mix the orange juice and sour cream. In a medium bowl, mix the flour, salt, baking soda and powder. Alternating add the flour mixture and sour cream mixture into butter mixture. Mix until everything is incorporated, do not overmix.

Pour the batter into the prepared form and bake for about 60-70 minutes. Allow to cool for 10 minutes then remove and finish cooling on a wire rack.

For the glaze, in a medium bowl mix the icing sugar, butter, vanilla and 2 tablespoons of orange juice. If the mixture is too thick add some more orange juice. On the cooled cake pour the glaze and allow to set (for about 1 hour)

Komentarai

  1. Atrodo toks sodrus, drėgnas ir be galo skanus keksas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nesu medaus gerbėja, bet kažkodėl šitas derinys vilioja. O kad taip nepamiršus jo prieš žiemą - įsivaizduoju koks jaukus kvapas būtų namuose :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. It looks scrumptious! Love the moist and dense texture.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Looks like such a yummy, moist cake! And the flavors sound wonderful!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Beautiful cake to enjoy at breakfast with coffee. xo Catherine

    AtsakytiPanaikinti
  6. I love the combination of ingredients. This cake looks so moist and delicious :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. I think orange and honey is a wonderful combination. This cake looks so good!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą