Keksas su Persikais/ Peach Pound Cake

Pagal/ Source CosmopolitanCornbread



Produktai:

1,5 stiklinės miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
1 persikas (aš naudojau 2)
0,5 stiklinės sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė cukraus (aš naudojau 0,75 stiklinės)
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės

Glaistui:

0,25 stiklinės cukraus pudros
0,5 a.š. vanilės
1 v.š. pieno

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kekso formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.

Dubenyje sumaišyti 1,25 stiklinės miltų, kepimo miltelius ir druską. Į kitą dubeny sudėti supjaustytus gabaliukais persikus ir 2 v.š. miltų, išmaišyti kol persikai pasidengs miltais.

Sviestą ir cukrų išplakti kartu iki purios šviesios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Per kelis kartus sudėti miltus, išmaišyti kol viskas susimaišys, bet stengtis nepermaišyti. Įmaišyti persikus. Tešlą perkelti į kepimo formą. Kepti apie 55-65 min arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis neaplips tešla. Palikti kepimo formoje 5 minutėms, paskui išimti keksą iš formos ir pabaigti vėsinti ant grotelių.

Visus glaistui skirtus produktus sumaišyti kartu (pieno kiekis priklauso kokios konsistencijos glaisto norite) ir užpilti ant kekso.




Products:

1,5 cup flour
0,5 tsp baking powder
0,25 tsp salt
1 peach (I used 2)
0,5 cup butter, room temperature
1 cup sugar (I used 0,75 cup)
2 eggs
1 tsp vanilla

For the glaze:

0,25 cup icing sugar
0,5 tsp vanilla extract
1 tbsp milk

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease and sprinkle with flour the pound cake form.

In a bowl mix 1,25 cup of flour with baking powder and salt. In the other bowl, place chopped peach and 2 tbsp of flour, mix to coat the peaches.

Beat the butter and sugar together until it's light and fluffy. Beat in the eggs one by one. Add in the flour mixture half at a time, mix until everything is incorporated, do not overmix. Fold in the peaches and transfer the batter into a baking form. Bake for about 55-65 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean. Leave in a baking form for 5 minutes, then remove the pound cake and finish cooling on the wire rack.

Mix all the products for the glaze (you can add more milk to reach desired consistency) and pour over the pound cake.

Komentarai

  1. Can't wait for the stone fruit season arrive here! The loaf cake looks fantastic!

    AtsakytiPanaikinti
  2. I've add apple bread and pear bread, but now I MUST make peach bread. It looks phenomenal!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Peach bread is a new one to me and I know it would be a winner here. Have to save this recipe for summer, thanks!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą